Osiguravanje sigurnosti i brze reakcije

U vašem drugom domu, prioritet nam je dobrobit naših posjetitelja i težimo stvaranju sigurnog okruženja za sve. U skladu s tom predanošću, implementirali smo protokole sigurnosti, uključujući dostupan defibrilator i mjere prve pomoći, kako bismo osigurali kontrolu zdravlja i brzu reakciju u slučaju hitnih situacija.
 


Defibrilator i sigurnosni protokoli u Marini Punat


Defibrilator je prijenosni elektronički uređaj koji može normalizirati rad srca slanjem električnog šoka u slučaju naglog srčanog zastoja (SZ). SZ je životno ugrožavajuće stanje koje se javlja kada sustav srca nepravilno funkcionira, što dovodi do nepravilnog rada srca i prekida protoka krvi do vitalnih organa.

Protokoli sigurnosti u marini Punat:
Marina Punat je strateški smjestila defibrilator na lako dostupnoj lokaciji na ulazu u kontrolni centar (pored glavne recepcije marine). Defibrilator je istaknut jasnom oznakom, što osigurava brzo pronalaženje u slučaju hitnoće.Naš tim redovito provjerava defibrilator kako bi osigurao potpunu funkcionalnost i spremnost za trenutno korištenje.
Našem osoblju pružamo odgovarajuću obuku koja im daje znanje i vještine, potrebne za učinkovito rukovanje u hitnim situacijama.
Prioritet nam je podizanje svijesti o defibrilatoru i njegovoj uporabi među posjetiteljima, osobljem marine i vlasnicima brodova. Kroz redovne komunikacijske kanale, poput oznaka, brošura i putem digitalnih platformi, dajemo informacije kako bi se zajednica educirala o lokaciji i važnosti defibrilatora.
Osim defibrilatora, ključnu ulogu u osiguravanju dobrobiti pojedinaca tijekom hitnih situacija imaju znanje i vještine prve pomoći. U Marini Punat naglašavamo važnost prve pomoći i potičemo naše osoblje i posjetitelje da prođu osnovnu obuku prve pomoći. Opširnije znanje iz prve pomoći omogućuje nam pružanje pomoći odmah, prije dolaska stručne medicinske pomoći, što može spasiti živote.

Neke ključne mjere prve pomoći koje treba imati na umu su:
  • Osnovne tehnike oživljavanja (kardiopulmonalna reanimacija - KPR).
  • Kako postupati s krvarenjem, prijelomima i opeklinama.
  • Postupanje u slučaju gušenja.
  • Prepoznavanje znakova toplinskog udara i iscrpljenosti od vrućine.
Za bilo kakvu vrstu medicinske hitnosti, nazovite hitnu medicinsku pomoć na broj 194, u našem kontrolnom centru na fiksnom telefonu +385 51 654 135 ili putem VHF kanala 17. Kapetan marine dežuran je dostupan na mobilnom broju +385 911 654 479.

Evo nekoliko važnih telefonskih brojeva:
  • 112 je zajednički telefonski broj za hitne službe koji se može birati besplatno s bilo kojeg fiksnog ili mobilnog telefona kako bi se došlo do hitnih službi (hitna medicinska pomoć, vatrogasci i spašavanje, policija).
  • 192 Policija
  • 193 Vatrogasci
  • 194 Hitna medicinska pomoć
  • 195 Pomorska potraga i spašavanje
  • 1987 Pomoć na cestama
U Marini Punat, sigurnost je od iznimne važnosti. Implementacijom defibrilatora i sigurnosnih protokola težimo osigurati dobrobit naših posjetitelja i pružiti brzu reakciju u hitnim situacijama. Potičemo sve da se upoznaju s lokacijom defibrilatora. Zajedno možemo stvoriti vaš siguran i pouzdan drugi dom u Marini Punat.Plan marine
 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: