Često postavljana pitanja

Kako sastaviti dobar životopis?

Životopis i/ili motivacijsko pismo koje šalješ uz prijavu na neki od naših natječaja uvijek predstavlja sliku tebe i daje nam puno informacija o tebi. Informacije koje dijeliš s nama bi trebale biti točne i relevantne za poziciju za koju se prijavljuješ. Na pregledan i jednostavan način prikaži svoj profesionalni razvojni put, koje formalno i neformalno obrazovanje imaš, koje su tvoje poslovne preferencije.
Istakni svoje jake strane, opiši usvojene vještine i predstavi se u najboljem svjetlu.

Ukoliko još nemaš radno iskustvo, možeš kao referencu navesti primjere volontiranja, obavljanja honorarnih psolova, stručnu praksu pri školi ili fakultetu, natjecanja, studentske projekte u kojima si sudjelovao i rad u udrugama.

Budi umjeren u odabiru fotografija, boja, fontova koje koristiš. Svakako pripazi na stil i gramatičke te pravopisne pogreške. Stalo nam je da u našem timu rade profesionalne i komunikativne osobe.

Mora li moj CV biti u zadanoj formi?

Nije nužno, važno nam je da je tvoj životopis dobro strukturiran te da ima sve potrebne informacije.
Kod edukacije i radnog iskustva posloži informacije tako da na prvom mjestu bude tvoje posljednje radno iskustvo te najviši stupanj obrazovanja koji imaš.

Kako izgleda odabir kandidata?

Nakon predselekcije, odnosno provjere odgovara li tvoj profil traženom profilu za određeno radno mjesto, kontaktirat ćemo te telefonski ili putem e-pošte u najkraćem mogućem roku i zahvaliti na prijavi.
Obavijestit ćemo te o statusu prijave, a glavni kriteriji za odabir su stručnost i kompetencije te dosadašnje radno iskustvo.

U fazi selekcije kandidata obavljamo telefonski poziv ili video poziv putem Zoom aplikacije gdje ćemo steći prve dojmove o tebi. U ovoj fazi možemo pobliže razgovarati o pojedinostima za svaku ponuđenu poziciju i riješiti eventulane nedoumice.

Prilikom osobnog susreta ćemo se bolje upoznati i imati prilike doznati još više o tebi te predstaviti našu grupaciju i mjesto za koje si se prijavio/la. Kod nekih je poslova uobičajeno da ovaj susret traje nešto dulje, možda čak i nekoliko sati.
Kod poslova u službi za korisnike - recepciji, važno nam je dobro poznavanje stranih jezika u govoru i pismu te ćemo napraviti testiranje tvojih jezičnih znanja. Trebat ćeš se predstaviti na stranom jeziku (engleski / njemački), a nije isključeno i to da ćemo razgovor za posao voditi na nekom od tih jezika. Ukoliko procijenimo kako je usmena komunikacija zadovoljavajuća, slijedi provjera pismene komunikacije na stranom jeziku. Obično je to prijevod dopisa ili ponude, s time da smo svjesni kako još ne poznaješ sve stručne izraze.

Za vrijeme upoznavanja ćeš imati priliku uvjeriti nas kako si upravo ti najbolji odabir za otvoreno radno mjesto,  a mi ćemo ti dati uvid u našu organizacijsku kulturu.

Nakon selekcijskog postupka, obavljenih razgovora i testiranja kandidata, javit ćemo ti našu odluku telefonski, a detalje oko potpisivanja ugovora i potrebne dokumentacije ćemo riješiti putem e-pošte.

Kandidatima koji tom prilikom nisu prošli selekcijski postupak ćemo se još jednom zahvaliti na prijavi i obavijestiti ih o tome. Ukoliko žele, njihovi podaci i dalje mogu ostati u našoj bazi podataka.

Kandidatura na više otvorenih natječaja u grupaciji?

Svakako, ukoliko tvoje kvalifikacije zadovoljavaju više otvorenih pozicija za radna mjesta. Pošalji svoju prijavu na sve natječaje koji te zanimaju, a vodi računa o tome da se prijaviš za radno mjesto koje najbolje odgovara tvojim kvaliifikacijam i interesima.

Kada poslati otvorenu molbu?

Ukoliko trenutno nema odgovarajućih poslova koji odgovaraju tvojim potrebama i kvaliifikacijama, uvijek možeš poslati otvoreno pismo sa životopisom.
Tvoje ćemo podatke zadržati 18 mjeseci, a možeš aktivirati i obavijest o ponudi poslova unutar grupacije.
Potrebne podatke ćeš naći u obrascu za posao.

Prima li grupacija učenike i studente na praksu?

U grupaciji imamo razne profile poslova i povremeno nudimo mogućnost obavljanja stručne prakse za učenike srednih škola te studenata iz područka nautike, bridogradnje i srodnih zanimanja.
Praktikanti imaju svog mentora i želimo da praksa koju obavljaju bude kvalitetna. Kroz praktičan rad na najbolji način umjeravamo i pripremamo učenike i studente za određeno radno okruženje i tržište rada.
Ukoliko si zainteresiran/a za stručnu praksu iz područja ugostiteljstva, službe za korisnike, administracije, servisnih djelatnosti, pošalji svoj CV i zamolbu na neku od ovih adresa:

posao@marina-punat.hr
info@kanajt.hr
trazimposao@brodogradiliste-punat.hr

Ukoliko smo u mogućnosti primiti učenike ili studente na praksu, javit će ti se voditelj određenog sektora.
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: