Idealna lokacija za plovila

Marina Punat je smještena u jednoj od najzaštićenijih uvala Jadrana, na jugozapadnom dijelu otoka Krka. Idealna je lokacija za cjelogodišnji smještaj plovila, te je drugi dom brojnim nautičarima koji uživaju u mogućnosti da često posjećuju svoj brod.
Tražite idealnu lokaciju za smještaj plovila u sigurnim uvjetima, u marini gdje ćete se osjećati posebno? Onda ste na pravom mjestu! Marina u Puntu na otoku Krku, zbog svoje pozicije predstavlja idealnu lokaciju za smještaj plovila u Hrvatskoj, osobito ako želite često boraviti na svom brodu.

Otok Krk najbliži je otok srednjoj i zapadnoj Europi, a s kopnom je povezan mostom. Suvremene autoceste iz više pravaca  vode sve do samog otoka.
U krugu od 200 km nalazi se čak 5 međunarodnih zračnih luka koje su povoljnim letovima povezane sa brojnim  europskim gradovima. Međunarodna zračna luka Rijeka nalazi se na samom otoku (samo 30 km udaljena od marine), a u blizini su još i Zračna luka Zagreb, Zračna luka Pula, Zračna luka Zadar, Aerodrom Brnik Ljubljana i Aeroporto Trst. 

Autobusne linije s Rijekom i Zagrebom su odlične tijekom cijele godine. Iz Rijeke ili Zagreba dalje možete putovati autobusom ili vlakom do većine europskih centara. Iz Rijeke voze i trajektne linije za mnoge obalne gradove u Hrvatskoj i Italiji.
Brzobrodska linija u ljetnim mjesecima povezuje svakodnevno Krk sa Rijekom i Zadrom.
Sa susjednim otocima Cresom i Rabom postoje cjelogodišnje trajektne veze na relaciji Valbiska (otok Krk) - Merag (otok Cres), te Valbiska - Lopar (otok Rab). Pored toga je otok povezan i županijskom brodskom linijom  s kopnom na relaciji Šilo - Crikvenica.

Punat uživa blagodati tipičnog mediteranskog krajolika - ljetne temperature zraka kreću se između  25° i 35°C, a mora od 23° do 26°C dok su zime kratke i blage. 

Upravo zbog svoje blizine i prometne povezanosti, blage mediteranske klime i predivnih krajolika možemo reći da je naša marina idealna lokacija za smještaj plovila u Hrvatskoj.
 
Pogledajte na  mapi gdje se nalazimo, a u nastavku pogledajte zračne luke koje se nalaze u blizini Krka, kao i vozni red autobusnih linija.


 

Najbliže zračne luke

Zračna luka Rijeka
udaljena 30 km
Tel: + 385 (0)51 842055
www.rijeka-airport.hr

Zračna luka Pula
udaljena 120 km
www.airport-pula.hr

Zračna Luka „Franjo Tuđman” Zagreb
udaljena 210 km
www.zagreb-airport.hr

Zračna luka Trst
Italija, Aeroporto Ronchi dei Legionari
udaljena 120 km od Krka
www.aeroporto.fvg.it

Zračna luka Brnik Ljubljana
Slovenija
udaljena 170 km od Krka
www.lju-airport.si

Zračna luka „Marco Polo” Venezia
Italija
udaljena 270 km od Krka
www.veniceairport.it

Autobusom

O redu vožnje autobusom više na stranicama:

Autobusni kolodvor Zagreb
Arriva bus linije
Flixbus linije
 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: