Vrhunska sigurnost plovila

Uz prirodnu zaštićenost uvale i visoke standarde sustava za privezivanje i smještaj brodova na suhom, u marini  koristimo  i inovativan sustav nadzora brodova - PROACTIVE BOAT CARE koji vlasnicima plovila pruža osjećaj prisutnosti u svakom trenutku.
 
Kada ste kod kuće, želite u svakom trenutku biti sigurni da je s vašim vrijednim plovilom sve u redu i da je na sigurnom. Marina Punat to shvaća maksimalno ozbiljno te koristi najmodernije tehnologije i vodeća rješenja u svijetu nautike. U suradnji s partnerskom firmom Marina Cloud d.o.o.smo razvili čak dva inovativna sustava za sigurnost plovila  - Proactive Boat Care i Sense4Boat.

U sklopu usluge Proactive Boat Care, mornari marine svakodnevno obilaze  vezove i vode elektroničke zapise o prisutnosti i vanjskom stanju plovila vidljivog s gata. Jednom tjedno mornari slikaju brod, a fotografija s kompletnim izvještajem o poduzetim aktivnostima kao što su: izmjena mooringa, zamjena konopa, namještanje bokobrana, pražnjenje nakupljene vode iz cerade i sl.  sustav šalje e-porukom na adresu klijenta. Rezidenti marine mogu putem aplikacije marine - Marina Punat App - pristupiti arhivi fotografija i dobiti na uvid sveukupno poduzete radnje na brodu u prethodnom razdoblju.

Jedinstven sustav senzorike Sense4Boat je najbolja preventiva za brodove. Partner Marine Punat, firma Marina Cloud d.o.o. razvila je Sense4Boat, sustav za detekciju prodora vode ili rizično visokih temperatura.

U kombinaciji s obilaskom plovila i video kamerama čini jedinstveni sustav brige o plovilu i dojave incidenata, što vlasnicima brodova može pružiti bolji osjećaj i povećati opću razinu sigurnosti u marini.

Sense4Boat se razlikuje od ostalih sustava po tome što istovremeno upozorava i vlasnika broda i marinu na rizična ili nesukladna stanja. Sustav šalje obavijesti kontrolnom centru marine pa mornari marine mogu pokušati reagirati na rizičnu situaciju, a vlasnik je u realnom vremenu u toku sa svim događajima na plovilu. 

Osim navedenih, partner Marina Cloud d.o.o. nudi još više senzora na stranici www.sense4boat.com

Marina Punat otvorenog je tipa, no cijelo područje marine pokriveno je video-nadzorom 24/7. Ulaz i promet unutar marine pod budnim su okom osiguranja, što omogućava neometano i slobodno kretanje klijenata, ali i visok stupanj sigurnosti u marini.

Oba sustava u području sigurnosti plovila inovacije  su Marine Punat u suradnji s partnerskom firmom Marina Cloud d.o.o. Marina Punat je zbog svog kontinuiranog rada na inovativnim i tehnološkim unapređenjima u nautici nagrađena 2020. godine za izniman doprinos razvoju nautike u Hrvatskoj. 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: