Novosti

25.09.2023.

Posebno priznanje za najveće ulaganje u nautički turizam

Prva i najveća marina sjevernog Jadrana ne posustaje s inovacijama i investicijama, te nastavlja utirati put nautičkom turizmu.
 
Marina Punat Grupa poznata je po strateškom određenju da se sustavno renovira i inovira sva infrastruktura kako bi doživljaj nautičara uvijek bio besprijekoran. U istoj godini realizirane su čak dvije značajne investicije u srcu marine, obje u rekordno kratkom roku.
 
Brodogradilište Punat je prošle godine proslavio 100-tu obljetnicu od osnutka. Tom prigodom predstavljena je strategija razvoja za iduće razdoblje. Značajnu ulogu u toj strategiji ima jača orijentacija prema održavanju većih rekreativnih i luksuznih plovila. S tim je ciljem započeta priprema lokacije za novi travel-lift nosivosti do 500 t za plovila do čak 16 metara širine. Najveća dizalica tog tipa na našoj strani Jadrana omogućava podizanje i održavanje većih motornih jahti i sve popularnijih katamarana. U 2023. je dizalica isporučena i postavljena, a početak rada očekuje se do kraja ove godine.
 
60 godina svog osnutka i utemeljenja nautičkog turizma na Jadranu proslavit će u 2024. godini Marina Punat, a obljetnicu će obilježiti novo lice restorana „Marina“. U manje od 12 mjeseci napravljena je potpuna rekonstrukcija. Stari restoran srušen je do temelja, a na istom je mjestu izgrađen novi objekt, veći i suvremeniji, s restoranom na dva kata i s više tematskih cjelina. Najznačajnije je ono što se ne vidi – posebno velika i suvremeno koncipirana kuhinja za pripremu hrane po najvišim standardima što naslućuje ambicioznost u gastronomskom svijetu.
Više otvorenih i zatvorenih terasa, velika lounge zona, prekrasan pogled s intimnijeg i skrivenijeg prostora na katu nautičarima, kao i ostalim posjetiteljima nudi raznovrsnost doživljaja i uvijek novi pogled na brodove.
 
Iako najstarija na ovom dijelu Jadrana, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima Marina Punat svakako ne gubi korak s vremenom i ostaje u vrhu nautičke ponude Hrvatske.
 
Na dodjeli nagrada u Rovinju, zlatno jedro je osvojila upravo ACI marina Rovinj, a srebro je otišlo u ACI marinu Palmižana, dok je treće mjesto pripalo marini Frapa u Rogoznici.
Najljubaznija hrvatska marina je marina Korkyra iz Vele luke na Korčuli, a gastronomska nagrada dodijeljena je ACI marini u Dubrovniku. Posebna nagrada za ekologiju otišla je na Cres, ponovo u ACI marinu.
 
Nautičko jedro Jutarnjeg lista je priznanje kvalitete za nautički turizam koje dodjeljuje jedan od vodećih dnevnih medija u Hrvatskoj - Jutarnji list, u suradnji s Ministarstvom turizma i Hrvatskom gospodarskom komorom. Nautička ekspedicija, sastavljena od novinara i nautičkog žirija, već sedam godina uzastopce plovi višetjedno od Umaga do Dubrovnika, posjećuje marine i sidrišta diljem Jadranske obale te sustavno ocjenjuje njihovu ponudu. Pri tome također provodi i anketu među prisutnim nautičarima te su dobivene nagrade i priznanja rezultat ocjena prvenstveno više stotina ispitanih nautičara, a zatim i nautičkog žirija.


 


 
20.07.2023.

Portal e-Nautika za prijavu dolaska brodice

Ukoliko imate OIB (hrvatski građani, kao i državljani EU koji su prijavili boravak na području Republike Hrvatske ili zatražili osobni identifikacijski broj u našoj poreznoj upravi) ili eOI (eID - elektroničku osobnu iskaznicu) možete pristupiti portalu e-Nautika koji je namijenjen nautičarima i omogućava prijavu dolaska inozemne brodice ili jahte u teritorijalno more Republike Hrvatske. Isto tako na portalu možete zatražiti elektroničku potvrdu o uplati naknada za sigurnost plovidbe po prijavi jahte ili brodice.

Uslugu za sada mogu koristiti svi građani Republike Hrvatske te građani zemalja Europske unije koje su uvele sustav elektroničke iskaznice ili neki drugi način e-identifikacije korisnika.
 
29.06.2023.

Otkrijte avanturu u dubinama mora

Pridružite nam se na putovanju u duboku avanturu ronjenja u kristalno čistim vodama koje okružuju Punat. S bogatim morskim životom, impozantnim stijenama i skrivenim podvodnim blagom, ovo odredište obećava odlično iskustvo nakon kojega ćete poželjeti još.
 
Zašto odabrati Hang Loose Diving? Dobro organiziran ronilački centar s timom visoko stručnih i iskusnih instruktora, nudi sigurno i ugodno ronilačko iskustvo za ronioce svih razina. Bez obzira jeste li iskusni ronilac ili početnik koji prvi put zaranja, predani tim Hang Loose Divinga osigurava personalizirano ronjenje, profesionalno vodstvo i brigu tijekom vašeg ronilačkog istraživanja.
 
Što možete očekivati od ovog izvanrednog ronilačkog iskustva?
  • Impresivna ronilačka mjesta: otok Krk ima obilje ronilačkih lokacija koje odgovaraju svim razinama iskustva. Istražite fantastične stijene koje vrve šarenim morskim životom, plivajte uz jata riba i otkrijte skrivene špilje koje će vas ostaviti zadivljenima.
  • Odlična vidljivost: ronite u kristalno čistim vodama Jadrana, gdje vidljivost često prelazi 30 metara. Divite se jasnoći koja otkriva fascinantne podvodne krajolike, uključujući potonule brodove i raznoliki niz morske flore i faune.
  • Ronjenje do olupina brodova: za avanturiste u duši, otok Krk nudi zanimljiva mjesta s olupinama brodova. Istražite ostatke potopljenih brodova, doživite jedinstvenu kombinaciju povijesti i morskog života, budući da su ove olupine postale procvjetali umjetni grebeni.
  • Prilagođeni ronilački tečajevi: Hang Loose Diving nudi razne ronilačke tečajeve za početnike i napredne ronioce. Unaprijedite svoje vještine, steknite certifikate ili jednostavno osvježite svoje znanje uz njihove sveobuhvatne obuke koje se provode u sigurnom i brižljivom okruženju.
  • Topla i gostoljubiva ronilačka zajednica: uronite u toplu gostoljubivost lokalne zajednice dok se upuštate u svoju ronilačku avanturu. Sklapajte nova prijateljstva, dijelite priče i stvarajte nezaboravne uspomene s kolegama roniocima koji dijele vašu strast.
 
Zaronite s timom Hang Loose Diving i doživite čuda koja se kriju ispod površine mora. Oslobodite unutarnjeg istraživača u sebi i uživajte u očaravajućoj ljepoti podvodnog svijeta.
 
Za više informacija o paketima ronjenja, ponudi tečajeva i dostupnosti, posjetite internetsku stranicu
Hang Loose Diving.

Želimo vam nezaboravno ronilačko iskustvo.
 
05.06.2023.

U Marini Punat ponovno podignuta Plava zastava

Simbol ekološke izvrsnosti: Plava zastava je međunarodno priznata eko-oznaka koju organizacija FEE - Foundation for Environmental Education dodjeljuje plažama i marinama diljem svijeta za održivi razvoj u turizmu. Nositelji ove eko-oznake trebaju zadovoljavati stroge ekološke standarde. Sama činjenica što je  Marina u Puntu primila ovu uglednu nagradu po 26. put zaredom, svjedoči o nepokolebljivom zalaganju za očuvanje obližnjeg morskog ekosustava i održavanju visokih ekoloških standarda.

Marina Punat dosljedno je pokazivala posvećenost održivim praksama i inicijativama koje su odigrale ključnu ulogu u kontinuiranom uspjehu u dobivanju priznanja Plava zastava još od 1998. godine. Marina je implementirala razne ekološke mjere, uključujući učinkovito upravljanje otpadom i opasnim tvarima, korištenje obnovljivih izvora energije te promoviranje održivih načina prijevoza.
Osim toga, Marina Punat aktivno sudjeluje u edukacijskim programima i kampanjama osvješćivanja kako bi potaknula osjećaj odgovornosti prema okolišu među svojim osobljem, gostima i lokalnom zajednicom. Ove inicijative nisu samo pridonijele očuvanju morskog ekosustava, već su stvorile kulturu održivosti koja se proteže izvan granica marine.

Postignuće puntarske Marine  je podsjetnik na važnu ulogu koju odgovorni turizam ima u zaštiti našeg dragocjenog mora. Poziv je to svim posjetiteljima i nautičarima neka uživaju u ljepotama Jadranske obale, ali i aktivno doprinesu njezinom dugoročnom očuvanju.

 
25.04.2023.

Certifikat ISO 14001:2015 dodijeljen brodogradilištu u Puntu

ISO 14001 je međunarodno priznat sustav upravljanja koji potvrđuje da se upravljanje svim procesima u poslovanju brodogradilišta odvija prema zakonskim propisima i najboljoj svjetskoj praksi u zaštiti okoliša.

Gradnja, popravak i servis plovila te brodske opreme u puntarskom brodogradilištu odvija se kroz kontrolirani nadzor svih tehnoloških procesa koji bi mogli ugroziti okoliš.

Brodogradilište se u
Politici zaštite okoliša zalaže za realizaciju važnih ekoloških ciljeva, a  zaštita okoliša i stalno promišljanje o rizicima koji proizlaze iz aktivnosti u poslovanju brodogradilišta bitna je odrednica u poslovnoj strategiji.

Brodogradilište će se zalagati da svi zaposlenici, kao i zaposlenici partnera koji rade na lokaciji, budu odgovorni i aktivno sudjeluju u očuvanju te zaštiti mora i okoliša.


23.03.2023.

Doniramo sredstva i opremu

DONIRAMO SREDSTVA UDRUGAMA
Udruge su i ove godine imale priliku prijaviti sadržaje za dobrobit djece i mladih te mještana treće dobi, odgojno - obrazovne i sportsko - rekreacijske projekte za sve generacije, sadržaje za očuvanje okoliša i zaštitu mora, očuvanje autohtonog turizma i ponude, kulturno umjetničke projekte te projekte za razvoj poljoprivrede (mediteranske kulture).
Nakon ocjenjivanja pristiglih projekata, odabrani su oni koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Mještani Punta su kroz anonimnu anketu imali priliku dati svoj glas za najznačajnije projekte.
Marina Punat Grupa, u čijem su sastavu Marina Punat i Brodogradilište Punat, uručila je tako vrijedne donacije za pet najboljih otočnih projekata. Glasovima mještana, donaciju su dobili  Hrvatska udruga tata "Daddyhood Croatia" za Dadathlon Festival 2023., Udruga sopaca otoka Krka za manifestaciju "Dani sopila", zatim lovačko društvo “Orebica” Krk - lovačka jedinica “Jastreb” za program uređenja lovnog područja općine Punat te Udruga žena operiranih dojki „Nada - Rijeka“ za projekt prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, kao i Ogranak Matice hrvatske u Krku za izdavanje knjige „Štorije zi škafetina“ (Priče iz ladice).

Prošle su godine donacije dobile četiri udruge, od toga dvije za sportske projekte - mažoretkinja otoka Krka i karate klub Krk. Udruga Srcem za Punat je dobila potporu za projekt radionica robotike i 3D modeliranja za djecu od 7 do 15 godina, a osnovna škola iz Punta je dobila sredstva za književni kutak i stripoteku.

Marina Punat i Brodogradilište Punat planiraju i u narednim godinama izdvojiti sredstva za financiranje različitih udruga i sportskih klubova u kojima su uključena posebno djeca i mladi te žitelji naše općine.


  

DARUJEMO MEDICINSKU OPREMU
Grupacija osim toga pomaže lokalnim medicinskim ustanovama doniranjem opreme. Tako je krčkoj hitnoj pomoći poklonila mobilni ultrazvučni uređaj za brzu dijagnostiku niza stanja u uvjetima pružanja prve pomoći na terenu. Ambulanta u Puntu je dobila vrijedan aspirator - uređaj za pomoć pri akutnim respiratornim problemima koji je donirala upravo Marina Punat.
Nabavljeni su i uređaji za terapiju kisikom. Šest koncentratora kisika donirano je za potrebe ambulanti Doma zdravlja otoka Krka. 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe:
  • Marina Punat d.o.o.
  • Brodogradilište Punat d.o.o.
  • Marina Punat Hotel & Resort
  • Marina Commerce d.o.o.
  • Kvarner d.o.o.