Marina Punat Grupa povećala iznos donacije i nagradila sve prijavljene udruge

Marina Punat Grupa, u čijem sastavu su Marina Punat, Brodogradilište Punat, Marina Commerce, Marina Punat Hotel & Resort, u studenom prošle godine ponovno je raspisala natječaj za dodjelu potpora u 2024. godini za financiranje programa i projekata s područja Općine Punat. U tu svrhu Marina Punat Grupa je osigurala donaciju u visini od 30 tisuća eura koji su trebali biti raspoređeni među odabrane kandidate.
Nakon pregleda prijava i utvrđivanja koji projekti zadovoljavaju kriterije natječaja, odlučeno je kako će sve kandidirane udruge dobiti dio sredstava, tako da ove godine neće biti potrebna anketa i javno glasanje. Kako bi to bilo moguće, povećana je i ukupna visina donacije pa će grupa darovati ukupno 33.500 €.

U istim iznosima s po 10.000 € donacije će dobiti ove udruge:
  • Nogometni klub Krk za školu nogometa, koji u svojim redovima ima i djece iz Općine Punat te je sportska organizacija na razini cijelog otoka, bez obzira odakle mu dolaze članovi. Poticanje djece i mladih na bavljenje sportom i zajednička sportska druženja odlična su prilika stjecanje zdravih, sportskih navika već u najmlađoj dobi.
  • KUD Punat djeluje već 50 godina te u kontinuitetu i s velikim uspjehom na svjetskoj razini promovira nematerijalnu tradicijsku baštinu našeg kraja i Hrvatske, a sredstva će dobiti za projekt 17. Mediteranski festival folklora, pjesme i tradicijske glazbe koji se održava ove godine na Cipru.
  • Udruga Muzika u koracima za projekt Glazbeni kamp 2024. gdje će djeca i mladi koji se već bave glazbom imati priliku uz odlične mentore i profesore napredovati u svim aspektima klasične i moderne glazbe, dok će osnovnoškolska djeca, koja ne moraju imati predznanje u sviranju instrumenata ili u pjevanju moći otkriti ili poboljšati svoje vještine.

Odlična je vijest kako će sredstva dobiti i Udruga umirovljenika za organizaciju tjelovježbi prilagođenih trećoj dobi u iznosu od 3.500 €, s ciljem očuvanja zdravlja i bolje pokretljivosti kod naših seniora. Dva put tjedno po jedan sat, uz stručno vodstvo trenera, umirovljenici se kroz ovaj program druže i vježbaju, što je vrlo značajno za mentalno zdravlje.

Na ovaj su način obuhvaćene sve prijavljene udruge za gotovo sve prijavljene projekte, a posebno veseli i podatak o iznimnoj kvaliteti osmišljenih programa.
Povjerenstvo u sastavu: Branko Karabaić, Lana Orlić Brozić i Josip Sindičić je provjerilo koji programi od prijavljenih odgovaraju uvjetima natječaja.
 


 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: