U Marini Punat ponovno podignuta Plava zastava

Na jarbolu Marine Punat se 1. lipnja ove godine ponovno, ponosno i sa zadovoljstvom zavijorila Plava zastava. Puntarska marina je nagrađena prestižnom certifikacijom Plava zastave po 26. put uzastopno, čime je učvrstila svoj ugled kao simbol izvrsnosti u održivom nautičkom turizmu. Priznanje Plava zastave ne samo da pokazuje posvećenost Marine Punat očuvanju okoliša, već ističe i predanost u pružanju vrhunskih usluga i ponude za nautičare i posjetitelje.
Simbol ekološke izvrsnosti: Plava zastava je međunarodno priznata eko-oznaka koju organizacija FEE - Foundation for Environmental Education dodjeljuje plažama i marinama diljem svijeta za održivi razvoj u turizmu. Nositelji ove eko-oznake trebaju zadovoljavati stroge ekološke standarde. Sama činjenica što je  Marina u Puntu primila ovu uglednu nagradu po 26. put zaredom, svjedoči o nepokolebljivom zalaganju za očuvanje obližnjeg morskog ekosustava i održavanju visokih ekoloških standarda.

Marina Punat dosljedno je pokazivala posvećenost održivim praksama i inicijativama koje su odigrale ključnu ulogu u kontinuiranom uspjehu u dobivanju priznanja Plava zastava još od 1998. godine. Marina je implementirala razne ekološke mjere, uključujući učinkovito upravljanje otpadom i opasnim tvarima, korištenje obnovljivih izvora energije te promoviranje održivih načina prijevoza.
Osim toga, Marina Punat aktivno sudjeluje u edukacijskim programima i kampanjama osvješćivanja kako bi potaknula osjećaj odgovornosti prema okolišu među svojim osobljem, gostima i lokalnom zajednicom. Ove inicijative nisu samo pridonijele očuvanju morskog ekosustava, već su stvorile kulturu održivosti koja se proteže izvan granica marine.

Postignuće puntarske Marine  je podsjetnik na važnu ulogu koju odgovorni turizam ima u zaštiti našeg dragocjenog mora. Poziv je to svim posjetiteljima i nautičarima neka uživaju u ljepotama Jadranske obale, ali i aktivno doprinesu njezinom dugoročnom očuvanju.

 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: