Posebno priznanje za najveće ulaganje u nautički turizam

Marina Punat osvojila je posebno priznanje za najveća ulaganja u nautičkom turizmu na dodjeli nagrada Nautičke patrole Jutarnjeg lista, koja je ove godine održana u Rovinju, 21. rujna 2023.
Prva i najveća marina sjevernog Jadrana ne posustaje s inovacijama i investicijama, te nastavlja utirati put nautičkom turizmu.
 
Marina Punat Grupa poznata je po strateškom određenju da se sustavno renovira i inovira sva infrastruktura kako bi doživljaj nautičara uvijek bio besprijekoran. U istoj godini realizirane su čak dvije značajne investicije u srcu marine, obje u rekordno kratkom roku.
 
Brodogradilište Punat je prošle godine proslavio 100-tu obljetnicu od osnutka. Tom prigodom predstavljena je strategija razvoja za iduće razdoblje. Značajnu ulogu u toj strategiji ima jača orijentacija prema održavanju većih rekreativnih i luksuznih plovila. S tim je ciljem započeta priprema lokacije za novi travel-lift nosivosti do 500 t za plovila do čak 16 metara širine. Najveća dizalica tog tipa na našoj strani Jadrana omogućava podizanje i održavanje većih motornih jahti i sve popularnijih katamarana. U 2023. je dizalica isporučena i postavljena, a početak rada očekuje se do kraja ove godine.
 
60 godina svog osnutka i utemeljenja nautičkog turizma na Jadranu proslavit će u 2024. godini Marina Punat, a obljetnicu će obilježiti novo lice restorana „Marina“. U manje od 12 mjeseci napravljena je potpuna rekonstrukcija. Stari restoran srušen je do temelja, a na istom je mjestu izgrađen novi objekt, veći i suvremeniji, s restoranom na dva kata i s više tematskih cjelina. Najznačajnije je ono što se ne vidi – posebno velika i suvremeno koncipirana kuhinja za pripremu hrane po najvišim standardima što naslućuje ambicioznost u gastronomskom svijetu.
Više otvorenih i zatvorenih terasa, velika lounge zona, prekrasan pogled s intimnijeg i skrivenijeg prostora na katu nautičarima, kao i ostalim posjetiteljima nudi raznovrsnost doživljaja i uvijek novi pogled na brodove.
 
Iako najstarija na ovom dijelu Jadrana, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima Marina Punat svakako ne gubi korak s vremenom i ostaje u vrhu nautičke ponude Hrvatske.
 
Na dodjeli nagrada u Rovinju, zlatno jedro je osvojila upravo ACI marina Rovinj, a srebro je otišlo u ACI marinu Palmižana, dok je treće mjesto pripalo marini Frapa u Rogoznici.
Najljubaznija hrvatska marina je marina Korkyra iz Vele luke na Korčuli, a gastronomska nagrada dodijeljena je ACI marini u Dubrovniku. Posebna nagrada za ekologiju otišla je na Cres, ponovo u ACI marinu.
 
Nautičko jedro Jutarnjeg lista je priznanje kvalitete za nautički turizam koje dodjeljuje jedan od vodećih dnevnih medija u Hrvatskoj - Jutarnji list, u suradnji s Ministarstvom turizma i Hrvatskom gospodarskom komorom. Nautička ekspedicija, sastavljena od novinara i nautičkog žirija, već sedam godina uzastopce plovi višetjedno od Umaga do Dubrovnika, posjećuje marine i sidrišta diljem Jadranske obale te sustavno ocjenjuje njihovu ponudu. Pri tome također provodi i anketu među prisutnim nautičarima te su dobivene nagrade i priznanja rezultat ocjena prvenstveno više stotina ispitanih nautičara, a zatim i nautičkog žirija.


 


 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: