eNautika i ostali portali za nautičare

Višejezičan portal za prijavu dolaska brodice eNautika pristup elektroničkim uslugama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture svim građanima Europske unije i Europskog gospodarskog prostora na jednak način kao i građanima Republike Hrvatske.

Objavljeno: 16. 2. 2021.     Ažurirano 29. 3. 2021.
Portalu eNautika možete pristupiti prijavom putem sustava NIAS (e-Građani) ili putem sustava eIDAS (za strane građane). Uslugu za sada mogu koristiti svi građani Republike Hrvatske te građani zemalja Europske unije koje su uvele sustav elektroničke iskaznice ili neki drugi način e-identifikacije korisnika.
Novost je kako će se od svibnja  2021. u sustav moći prijaviti i njemački nautičari. Nadamo se kako će uskoro i ostale EU zemlje otvoriti mogućnost prijave putem ovog portala i tako svojim nautičarima olakšati  prijavu dolaska brodice u Hrvatskoj.

Podsjećamo kako je Hrvatska turistička zajednica pokrenula višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe. Portal predstavlja dodatni način plaćanja turističke pristojbe u nautici koja se dosad plaćala samo u lučkim kapetanijama i ispostavama.
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: