COVID-19 INFO

Sve pravodobne i točne informacije o koronavirusu Covid-19 u Republici Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.

Odgovore na neka najčešća pitanja o trenutnoj situaciji potražite OVDJE.

Punat, 1.4.  ažurirano 1.5.

Donosimo nove uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na privremene zabrane, odnosno ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.
Prema aktualnim informacijama, koje vrijede do 15. svibnja 2021.:

Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, odnosno država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, a koje se trenutno nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, neovisno o državljanstvu, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ukoliko ne pokazuju znakove bolesti te nisu bili u bliskom kontaktu s oboljelom osobom.

Svi ostali putnici koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti jedno od navedenog:

 • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) te se, ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa;
 
 • potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;
 
 • predočiti potvrdu kojom se potvrđuje da se vlasnik potvrde oporavio od infekcije virusom SARS-COV-2 nakon što je prethodno imao/la pozitivan PCR ili brzi antigenski test, pri čemu je ta potvrda valjana najranije jedanaestog dana od dana prispijeća pozitivnog testa te najdulje do 180-og dana od dana prvog pozitivnog testa;
 
 • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.


Punat, 27.2.

Prema aktualnim informacijama, putnici koji, neovisno o državljanstvu, dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od četrnaest (14) dana.
Ukoliko je ulazak uvjetovan PCR testom, on je obavezan i za djecu neovisno o dobi. 
Osobe koje su preboljele COVID-19 unazad tri mjeseca su izuzete od obveze pribavljanja negativnog PCR testa i karantene, neovisno čiji su državljani i odakle dolaze.

Za dokazivanje preboljenja trebaju imati pozitivan nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezultat u testu neutralizacije (NT) koji je urađen unazad tri mjeseca, a stariji je od 14 dana ili  potvrdu o preboljenju izdanu od liječnika.
Ukoliko se spremate na put, informirajte se i o uputama te mjerama koje je potrebno provesti u vašoj matičnoj zemlji nakon povratka iz Hrvatske.

Svi mi, zaposlenici Marina Punat Grupe, radujemo se vidjeti vas opet zdrave i sigurne u našoj marini.

Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------


Punat, 1.12.

Dragi gosti, dragi prijatelji marine,
 
Prije svega, nadamo se da ste vi i vaša obitelj dobro, mislimo na vas i želimo vas ovim putem informirati o novostima vezanim uz putovanje i dolazak u Hrvatsku.

Odlukom Stožera civilne zaštite prelazak preko graničnih prijelaza u Hrvatsku je i dalje moguć, uz uvjet da imate negativan test. Ulasci putnika, uz pojedine izuzetke, dozvoljeni su samo uz predočenje negativnog PCR testa na covid-19 ne starijeg od 48 sati.


Više informacija potražite OVDJE.

Svim stranim putnicima preporučamo i dalje prethodnu najavu ulaska korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Iako zbog trenutno važećih mjera možda nećete dolaziti na svoj brod, možete biti sigurni da u marini i dalje poduzimamo sve kako bi vaš brod bio u dobrim rukama. Svakodnevno se brinemo da u ovom zimskom razdoblju brodovi budu na sigurnom, a sva infrastruktura u dobrom stanju.

Pored toga se brinemo da i naši timovi ostanu zdravi, kako bismo vam nesmetano mogli pružiti uslugu na koju ste navikli.
Radimo i dalje, koristimo ove zimske mjeseca za dovršavanje započetih projekata i stalno radimo na poboljšanjima u vašoj i našoj marini.
 
Želimo vam dobro zdravlje!
 
Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------


Punat, 13.11.

Idete na put? Pratite sve informacije na jednom mjestu.
Donosimo popis epidemioloških mjera kojih se putnici koji dolaze iz Republike Hrvatske trebaju pridržavati prilikom prelaska državnih granica navedenih zemalja.
-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 29.10.

Na stranici MInistarstva unutarnjih poslova ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Na stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova ćete pronaći informacije o trenutno važećim propisima za putovanje u inozemstvo.
Koristite padajući izbornik kako biste odabrali traženu zemlju u koju namjeravate putovati.
-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 17.8.

Dobre vijesti za sve turiste koji prilikom povratka u matičnu zemlju moraju predočiti PCR test.

Od utorka, 18. kolovoza 2020., testiranje na COVID-19 moguće i u gradu Krku.

Uzorkovanje je moguće obaviti svaki dan, osim subote i nedjelje, od 8 do 11 sati ispred turističke ambulante Doma zdravlja Krk na adresi Vinogradska 2b.

Molimo osobe koje trebaju testiranje neka NE ULAZE u Dom zdravlja.

Cijena testa je 698,21 kuna, a plaćanje je isključivo u gotovini u kunama na licu mjesta.

Prije testiranja potrebno je ispuniti obrazac i navesti kontakt e-mail adresu na koju će biti poslan rezultat ispitivanja.
Rezultati ispitivanja su dostupni u roku od 24 sata.
Za testiranje nije potrebna prethodna najava, osim u slučaju grupnog testiranja 10 ili više osoba koje je potrebno unaprijed najaviti e-poštom epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr ili telefonom +385 51 221 955.

Testiranje subotom je također moguće, ali u Rijeci od 7h do 15h - na parkiralištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Krešimirova 52a. 51000 Rijeka.
Više o tome pročitajte OVDJE.

Donosimo popis svih centara u kojima je moguće testiranje u Hrvatskoj.
-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 17.7.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Odluka je stupila na snagu 13. srpnja.

Njome se propisuje da su maske za lice ili medicinske maske obavezni koristiti:

 • zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene,
 • vozači i zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog promete te putnici u javnom prometu,
 • zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama,
 • zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi hrane, pića ili napitaka i
 • druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


NOVO od 15. srpnja! Obavezno nošenje maski za sve zaposlenike u kontaktu sa strankama, ali i za sve stranke tvrtki, ustanova i institucija.
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je 15. srpnja Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, koja propisuje obavezu nošenja maski za sve zaposlenike u tvrtkama i državnim institucijama koji dolaze u kontakt sa strankama i posjetiteljima te za sve djelatnike u uslužnim djelatnostima koji dolaze u bliski kontakt s klijentima. Odlukom je postalo obavezno nošenje maski i za stranke i posjetitelje svih tvrtki i institucija.

Maske za lice ili medicinske maske od 15. srpnja su obavezni koristiti zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama i stranke koje dolaze u ta trgovačka društva, ustanove i institucije. Jednako tako maske su obavezni nositi zaposlenici u uslužnim djelatnostima u kojima se dolazi u bliski kontakt s klijentima.

Donosimo preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za osobe koje prelaze državnu granicu Republike Hrvatske


-------------------------------------------------------------------------------------


Punat, 29.5.

Dobra vijest za sve koji putuju u Hrvatsku!

Kako bi prelazak hrvatske granice bio što jednostavniji i bez stresa za sve koji planiraju odmor u Hrvatskoj, naša Vlada omogućila je online registraciju dolaska.
Svi koji putuju u Hrvatsku mogu koristiti  novu web stranicu entercroatia.mup.hr kako bi unaprijed registrirali svoj dolazak.

Registriranjem online nećete morati ispuniti obrazac na graničnom prijelazu, što vam olakšava putovanje.
Odaberite željeni jezik i unesite potrebne podatke za prelazak hrvatske granice.

Nakon prijave, dobit ćete upute s epidemiološkim informacijama i mjerama koje vrijede u Republici Hrvatskoj za vaš siguran boravak.

Dobrodošli!

-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 16.5.

Dragi gosti, prijatelji marine,

Vlasnicima plovila na vezu u marinama omogućen je ulazak u Republiku Hrvatsku.

Privremena mjera zabrane prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stranih državljana ukinuta je za vlasnike nekretnina i plovila koje se nalaze u Republici Hrvatskoj i članove uže obitelji vlasnika.
Donosimo informacije vezane uz opće epidemiološle mjere koje možete pročitati OVDJE.

Ukoliko planirate dolazak u marinu, dobro je znati da osim dokumentacije kojom dokazujete vlasništvo plovila, na granici trebate predočiti i  popunjeni Popis posade i putnika jahte ili brodice za osobne potrebe koji treba ovjeriti vaša marina i potvrditi dolazak u terminu koji je naznačen na obrascu.

Obrazac možete preuzeti OVDJE.

Veselimo se da Vas opet možemo pozdraviti  u Puntu!


Vaš Marina Punat tim!

-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 12.5.

Dragi gosti, dragi prijatelji marine,

došao je i taj trenutak –  Republika  Hrvatska objavila je postupno ublažavanje mjera, otvoren je međugradski promet, postoji mogućnost putovanja u Republiku Hrvatsku. Znamo da vas jako zanima možete li sada na svoje plovilo.

Od 11. 5. je ukinuta zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. To znači da za putovanje u drugi grad ili općinu državljani RH više ne trebaju e-propusnice. 

Prema trenutno objavljenim informacijama, strani državljani za ulazak u Hrvatsku dokumentacijom dokazuju vlasništvo nekretnine koja se nalazi u RH, ili plovila. Budući da nije točno definirano koja dokumentacija je potrebna za identifikaciju plovila, preporučamo da uz sebe imate kopiju važećeg ugovora o vezu i važeći račun za vez, a od pomoći vam može biti mobilna aplikacija Marine Punat.

Prilikom ulaska u Hrvatsku će vas na granici evidentirati u tzv. NBMIS sistem (National Border Management Information System) te upisati mjesto/adresu na kojoj se nekretnina, odnosno plovilo nalazi, kontakt broj telefona i vrijeme boravka, odnosno do kada planirate boraviti u Hrvatskoj.

Ukoliko se spremate na put, preporučamo da se u vašoj matičnoj zemlji informirate o uputama  i mjerama koje je potrebno provoditi nakon povratka iz Hrvatske.

Za sve koji ulaze u Hrvatsku obavezne su propisane epidemiološke mjere koje možete pročitati na ovom linku pa vas molimo da ih se pridržavate.
One su vrlo slične mjerama koje su na snazi i u vašoj matičnoj zemlji.

U marini se cijelo ovo vrijeme brinemo o vašem brodu i spremamo za vaš dolazak i poduzeli smo sve propisane mjere prevencije i zaštite od Covid-19.
Recepcija marine je otvorena od 8 do 16 sati, isto tako i recepcija yacht servisa. Nautička trgovina radi od 8 do 18 sati.
Bistro & pizzeriju  9 bofora otvaramo u četvrtak, 14. svibnja, i radit će svakodnevno od 7:30 do 23:00 sata.

Veselimo se da vas opet možemo pozdraviti  u Puntu!


Vaš Marina Punat tim!

-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 8.5.

Dragi gosti, dragi prijatelji marine,

Svakodnevno nam pristižu upiti je li marina otvorena, je li moguće doći na brod …            

Voljeli bismo da ste tu!

Već smo ranije obavještavali o tome da su granice  još uvijek zatvorene, točnije od 19. ožujka 2020. U Republici Hrvatskoj su sigurnosne mjere, koje su odredile državne institucije, i dalje na snazi. To znači da vlasnici plovila još uvijek ne mogu doputovati u Hrvatsku, osim iznimno, na temelju poziva čelnika ministarstva ili ukoliko građanin EU ima reguliran dugotrajan boravak u vlastitoj nekretnini.

Tijekom boravka u RH na njih se primjenjuju upute i mjere koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Slične, odnosno gotovo identične mjere ograničenja međugraničnog prometa te mjera prevencije i zaštita, su na snazi i u vašim zemljama boravišta.

Marina Punat je sve ovo vrijeme bila otvorena uz primjenu svih propisanih mjera zaštite i prevencije, osoblje marine svakodnevno nadzire brodove i brine se o njima, uređuje vezove i čisti podmorje, a naša služba za korisnike redovito vas informira o novostima i odgovara na vaša pitanja.  Sve ovo vrijeme dostupni smo u redovno radno vrijeme telefonski ili putem e-pošte, odnosno 24/7 za hitne slučajeve.
Ujedno održavamo svu infrastrukturu u funkcionalnom stanju i sve ovo vrijeme ispunjavamo našu ugovornu obvezu prema vama te smo spremni za vaš dolazak u svakom trenutku.

Yacht Servis našeg brodogradilišta je također otvoren i radi na postojećim narudžbama, ali prima i nove. Naši partneri u marini su također na raspolaganju za radove.

Nautička trgovina - Marina Commerce je ponovno otvorena, a sve ovo vrijeme u funkciji je i on-line narudžba te kupovina putem internetske trgovine.

Pratite našu internetsku stranicu i društvene mreže, a sve vas, vlasnike brodova u marini, i dalje redovito izvješćujemo o novostima kroz naše uobičajene kanale komunikacije.

Iskreno se nadamo da će se sve granice uskoro otvoriti i unaprijed se radujemo da vas ovdje dočekamo.


Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 22.4.


U Republici Hrvatskoj su sigurnosne mjere i dalje na snazi. Mjere su očito uspješne, jer je broj novooboljelih u Hrvatskoj pod kontrolom. Aktualne mjere možete pratiti OVDJE.

Svjesni smo da zbog trenutno važeći mjera ograničenja unutar EU vlasnici plovila privremeno nisu u mogućnosti doći na svoj brod.
Situacija je privremena, stvari će se sigurno ponovno pokrenuti. Do tada smo u marini prilagodili rad kako je propisano uputama. Koliko god da su ove mjere drastične za sve nas, Marina Punat održava svu infrastrukturu u funkcionalnom stanju i spremni smo zajedno krenuti u novu nautičku sezonu, čim to bude moguće.

Dio našeg tima nastavlja raditi kod kuće kako bi pomogao našim rezidentima i odgovorio na brojna  pitanja, ali mornari, električari, majstori održavanja i čistačice, recepcionari, mehaničari, dizaličari i dalje su tu – paze na brodove, popravljaju motore, boje brodove, održavaju opremu i uređaje u marini, dovršavamo projekte koje smo započeli prije krize.

Yacht Servis našeg brodogradilišta radi na postojećim narudžbama za brodove te nudi svoje usluge.
Nautička trgovina je doduše zatvorena, ali Marina Commerce posluje i dalje on-line putem internetske trgovine.
Naši partneri su i dalje na raspolaganju za radove.Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------

Punat, 31.3.


Od nedavno je na snazi Odluka o zabrani napuštanja prebivališta. Tko i u kojim slučajevima izdaje potrebnu propusnicu, pročitajte OVDJE.

Radi zaštite građana od bolesti COVID-19 za vrijeme epidemije, Vlada RH je donijela Uredbu o zatvaranju stalnih graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika te o odgađanju otvaranja sezonskih graničnih prijelaza. Više o tome pročitajte OVDJE.

Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Punat, 24.3.


Zbog novonastale zahtjevne i nepoznate situacije vezane uz širenje virusa COVID – 19 s kojom smo svi suočeni, u Marini Punat poduzimamo niz preventivnih i zaštitnih mjera.
Sigurnost i zdravlje naših gostiju, zaposlenika i partnera (kooperanata) imaju kao i uvijek najveći prioritet.
Naši timovi naporno rade kako biste mogli, nadamo se uskoro, i dalje uživati u svom brodu. Ali kao što znate, situacija se svakodnevno mijenja. Pažljivo pratimo i slijedimo vladine savjete.
 
Molimo vas da se pridržavate uputa koje ste dobili prilikom prelaska granice.
Pozivamo vas da redovito pratite novosti u svojoj zemlji, a više informacija o trenutnom stanju u Hrvatskoj pogledajte OVDJE.
Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pratite također na internetskim stranicama.

Donosimo i PREPORUKU Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za postupanje nautičara i marina vezano uz epidemiju koronavirusa.

Želimo vam dobro zdravlje i zahvaljujemo na razumijevanju u ovim posebnim okolnostima.

Vaš tim Marine Punat

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Punat, 17. 3.


Budući da vodimo veliku brigu o vašem zdravlju i dobrobiti, kao i o našem osoblju, željeli bismo vas obavijestiti o zaštitnim mjerama koje poduzimamo u našoj marini.

Naši zaposlenici će, kao i do sada, rado odgovoriti na vaše upite putem telefona ili e-pošte.
SLUŽBA MORNARA I KONTROLNI CENTAR SU NA RASPOLAGANJU  24/7 pa ukoliko boravite u našoj marini, molimo slijedite upute dobivene od naših mornara.
Pizzeria 9 bofora, Restoran marina, Nautička trgovina, trgovina rezervnim dijelovima i market  će do daljnjeg biti zatvoreni, ali mi se i dalje pripremamo da vas u novoj sezoni pozdravimo u našoj marini.
Na raspolaganju vam je dio sanitarija za muškarce na sjeveru te sanitarije u zgradi yacht servisa i to od 8 do 16 sati.

Sigurnost i zdravlje naših gostiju, zaposlenika i partnera (kooperanata) imaju najveći prioritet. Stoga vas molimo da se pridržavate uputa koje ste dobili prilikom prelaska granice.

Više informacija o trenutnom stanju u Hrvatskoj pogledajte OVDJE.
Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pratite također na internetskim stranicama.

Uvjeren smo kako ćemo uz vašu pomoć vrlo skoro moći pružiti sve uobičajene usluge, želimo vam dobro zdravlje i zahvaljujemo na razumijevanju u ovim posebnim okolnostima.

Vaš tim Marine Punat
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe:
 • Marina Punat d.o.o.
 • Brodogradilište Punat d.o.o.
 • Marina Punat Hotel & Resort
 • Marina Commerce d.o.o.
 • Gajeta d.o.o.
 • Kvarner d.o.o.
 • Brodica d.o.o.
Hrvatska turistička zajednica