COVID-19 INFO

Sigurnost prije svega - nastojimo balansirati između uobičajene srdačnosti i pojačanog opreza kako bismo vam omogućili što ugodniji boravak u Marini Punat.
Naše osmijehe prekrili smo maskama i održavamo propisanu distancu u interesu zaštite vašeg i našeg zdravlja.
Hvala vam što poštivanjem propisanih mjera zaštite i svojim savjesnim ponašanjem doprinosite vašoj i našoj zaštiti i općem osjećaju sigurnosti u marini.

Safe stay in Croatia


U svjetlu novih okolnosti pandemije COVID-19, naše poslovanje s klijentima prilagođeno je povećanom oprezu i sigurnosnim mjerama propisanima na nacionalnoj razini.
Naši visoki standardi održavanja sanitarnih prostora i higijene u svim objektima dodatno su postroženi i usklađeni sa sigurnosnim protokolima propisanima za nautiku i marine. Protokoli se ažuriraju u skladu s aktualnim preporukama nacionalnog i lokalnog stožera za javno zdravstvo. 

 

Marina Punat - Vaš drugi dom na sigurnom

 
Kako biste se vi osjećali što ugodnije i opuštenije u Marini Punat, poduzeli smo niz prilagodbi i mjera opreza zbog vaše sigurnosti.
 

 • Za sve zaposlene maske su obavezne u zatvorenim prostorima, a na otvorenom gdje god nije moguće održavati udaljenost od 2 metra.
 • Na ulazu u svaki objekt su postavljeni stalci s dezinfekcijskim sredstvima.
 • Naše su sanitarije opremljene dovoljnim brojem dozatora s dezinficijensima, a osoblje se brine za redovito i temeljito čišćenje svih sanitarnih prostora.
 • U svim našim objektima smo posebnu pozornost posvetili redovitom čišćenju, dezinfekciji i provjetravanju prostora. Pultovi u prostorijama za prijem gostiju su opremljeni posebnim pleksi pregradama, a prijemno osoblje se brine da sve površine budu temeljito i redovito dezinficirane.
 • Beskontaktno plaćanje  je moguće u svim našim objektima, kao i do sada.
 • Razmak između stolova povećan je u svim ugostiteljskim objektima, te je smanjen broj osoba koje u isto vrijeme mogu boraviti u zatvorenom i na terasama. Novi razmještaj prilagođen je kako biste mogli opuštenije uživati u našim restoranima.
Dolazak u Marinu Punat

Donosimo trenutno važeće uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na privremene zabrane, odnosno ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Nema ograničenja pri ulasku u Republiku Hrvatsku za putnike koji dolaze neposredno iz država/regija Europske unije i schengenskog prostora koje se trenutno nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, neovisno o državljanstvu, ukoliko ne pokazuju znakove bolesti te nisu bili u bliskom kontaktu s oboljelom osobom.

Svi ostali putnici koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz  država/regija EU koje se trenutno ne nalaze na “zelenoj listi” Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti negativan COVID-19 test, dokaz o cijepljenju ili potvrdu o imunitetu.

 • Negativan COVID-19 test (PCR ili BAT – brzi antigenski test) ne stariji od 72 sata za PCR, odnosno 48 sati za BAT (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz). Ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, potrebno je ponoviti BAT testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja BAT testa za ulazak u RH;
 • potvrda o cijepljenju - za osobe koje su primile jednokratno cjepivo ili drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 najmanje 14 dana prije prelaska državne granice
 • potvrda o imunitetu - kojom se potvrđuje oporavak od infekcije virusom SARS-COV-2, pri čemu je ta potvrda valjana najranije jedanaestog dana od dana prispijeća pozitivnog COVID-19 testa te najdulje do 180-og dana od dana prvog pozitivnog testa;

U slučaju da nemate niti jedan od navedenih dokumenata, potrebno je o vlastitom trošku napraviti COVID-19 test odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.
 

 

Sigurni u marini
FIZIČKA DISTANCA 1.5 m preporučena je u svakom trenutku, osim kod članova iste obitelji ili posade.

MAX. KAPACITET na ulazu u svaki objekt - restoran, trgovinu, recepciju itd. nalaze se upute o maksimalnom broju osoba koje se mogu nalaziti u objektu, te o obavezi nošenja maske. Molimo vas za strpljenje ukoliko je potrebno pričekati.

ZAŠTITNE MASKE obavezne su u svim zatvorenim prostorima. U ugostiteljskim objektima i na otvorenim terasama je nošenje maske obavezno, do sjedanja za stol. U servisnoj zoni je propisano nošenje zaštitnih maski ukoliko nije moguće održavati potrebnu distancu od 1,5 m ili kao zaštita pri radovima s bojama, lakovima itd.

OSOBNA HIGIJENA – preporuča se često pranje ruku vodom i sapunom, a na ulazu u svaki objekt na raspolaganju su dozatori dezinficijensa za ruke. Zaštitne maske i rukavice mogu se nabaviti u trgovini i nautičkoj trgovini.

TEMPERATURA – ne mjeri se pri ulasku u objekte. Napomena: U recepciji yacht servisa je postavljen samostojeći beskontaktni toplomjer ispred pulta. Svim gostima preporučamo da ujutro izmjere tjelesnu  temperaturu te da, ukoliko primijete povišenu temperaturu, poduzmu mjere samoizolacije.
Testiranje na Covid-19
Testiranje za COVID-19 na otoku Krku - moguće je napraviti  PCR test ili BAT (brzi antigenski test) na više lokacija.

Ažurirano 24.9.2021.


PCR i BAT test KRK

Uzimanje uzoraka je u Domu zdravlja Krk, na dva mjesta:

1. NZZJZ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE, ISPOSTAVA KRK - PCR i BAT test
DRIVE-THROUGH
Adresa: Vinogradska 2b, Krk - ispred turističke ambulante
epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr
Uzimanje uzoraka za PCR  i BAT test je u DRIVE-THROUGH kontejneru pored ulaza u turističku ambulantu.

Ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8:00 do 9:00
Srijedom ZATVORENO

Subotom od 8:00 do 10:00

Nije potrebno naručivanje, ali je poželjno prije popuniti prijavu i donijeti na testiranje.
Na testiranje ponesite i osobnu iskaznicu ili putovnicu radi vaše identifikacije.

Rezultati PCR testiranja gotovi su u roku od max. 48 sati i šalju se putem maila - cijena je 390,00 kn.
Rezultati BAT testiranja gotovi su u roku od max. 30 minuta i predaju se osobno - cijena je 125,00 kn.

Plaćanje je isključivo u kunama u gotovini, na licu mjesta.
Prijevod nalaza: hrvatski / engleski


2. DOM ZDRAVLJA PGŽ, ISPOSTAVA KRK - BAT test
Adresa: Vinogradska ul. 2B, Krk - glavni ulaz
rapid.covid.krk@domzdravlja-pgz.hr
Uzimanje uzoraka za BAT test je kod glavnog ulaza u dom zdravlja.

Od ponedjeljka do petka od 8:00 do 14:00
Subotom od 09:00 do 12:00


Nije potrebno naručivanje.
Na testiranje ponesite i osobnu iskaznicu ili putovnicu radi vaše identifikacije.

Rezultati BAT testiranja gotovi su u roku od 30 minuta i predaju se osobno - cijena je 150,00 kn.
Plaćanje je isključivo u kunama u gotovini, na licu mjesta.
Prijevod nalaza: hrvatski / engleski


--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
BAT test centar Omišalj (Ambulanta Adria Polymer - ex Dina)
Adresa: Poje 1, Omišalj
krk@bat-hr.eu

Ponedjeljak - nedjelja: 08:00 – 22:00

Rezultati BAT testiranja gotovi su u roku od 30 minuta i predaju se osobno - cijena je 150,00 kn.
Prijevod nalaza: hrvatski / engleski / slovenski / njemački / talijanski

--------------------------------------------------------------------------------------------------

RIJEKA, Nastavni zavod za javno zdravstvno PGŽ
Adresa: Krešimirova ulica 52a
mis.kancelarija@zzjzpgz.hr
tel: +385 (0)51 554 803
 • Uzimanje uzoraka: Ponedjeljak – subota 8:00 – 12:00, ispred glavnog ulaza u sjedište Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Informacije o radnom vremenu svih mjesta za testiranje potražite na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije http://www.zzjzpgz.hr/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

RIJEKA, KBC Rijeka
Adresa: Krešimirova ulica 42, Rijeka
pcr-covid@kbc-rijeka.hr
tel: +385 (0)51 658 844
 • Naručivanje telefonom je moguće svakodnevno do 15 sati.
 • Uzimanje uzoraka: svakodnevno od 8:00 do 9:00 sati i od 12:30 do 13:30 sati u kontejneru smještenom ispred ulaza u Hitni trakt, kod glavne zgrade bolnice.
 • Više informacija o načinu naručivanja, izdavanju nalaza i podacima za uplatu potražite OVDJE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Popis svih centara za COVID-19 testiranje u Hrvatskoj i druge informacije potražite na
https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763

 

Protokol u slučaju sumnje na COVID-19
U slučaju sumnje na COVID-19, u Marini Punat predviđen je sigurnosni protokol kako bi se smanjio rizik širenja bolesti i omogućio neometan boravak ostalim gostima u marini.

Što učiniti ako sumnjate na moguću zarazu korona virusom?
Ukoliko imate neke od simptoma COVID-19 (povišena tjelesna temperatura iznad 37,2° C, simptomi respiratorne bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, poremećaj osjeta njuha i okusa), ostanite na brodu i o svojem stanju obavijestite nas telefonom na +385 51 654 111 ili +385 51 654 135.
Naši će djelatnici obavijestiti nadležnu zdravstvenu ambulantu i epidemiološku radi obavljanja pregleda i testiranja na COVID-19.
Do pristizanja nalaza trebate ostati na brodu. Ako su s vama na brodu i članovi vaše obitelji ili posada, izolirajte se od njih, naravno ukoliko je to moguće.
Radi smanjenja širenja infekcije, sve osobe koje su s vama na brodu morat će također ostati preventivno u samoizolaciji do pristizanja nalaza vašeg COVID-19 testa.
 
Što učiniti ukoliko dobijete pozitivan nalaz na korona virus?
U tom slučaju će sve osobe s kojima ste bili u bliskom kontaktu morati obaviti testiranje i ostati u samoizolaciji do dobivanja nalaza.
Za vrijeme trajanja samoizolacije, obroke možete naručiti telefonski iz našeg restorana, a osoblje marine će vam naručeno dostaviti do broda. Ukoliko je potrebno, osoblje marine će isto tako za vas kupiti neophodne artikle u obližnjoj trgovini i dostaviti vam do broda.

Što ako se stanje oboljelog na brodu pogorša?
Liječenje i oporavak će ponajprije ovisiti o zdravstvenom stanju i simptomima koje imate. Naši će djelatnici biti u kontaktu s dežurnim epidemiologom te zdravstvenim službama.
U slučaju potrebe, bolesnika će u bolnicu odvesti hitna medicinska služba na poziv naših djelatnika. Najbliži Dom zdravlja nalazi se u Krku, na 10' vožnje od marine, a slučaju težih simptoma i komplikacija, na raspolaganju su respiratorni centar i COVID-19 odjeli u KBC Rijeka.
 
Važna napomena za strane goste: Osigurane osobe s Europskom karticom zdravstvenog osiguranja iz
država članica Europske unije (EU), Europskog ekonomskog prostora (EEP – Lihtenštajn, Norveška i Island) te Švicarske koje za vrijeme privremenog boravka u Republici Hrvatskoj obole od koronavirusa imaju pravo u Republici Hrvatskoj koristiti svu nužnu, odnosno neodgodivu zdravstvenu zaštitu pokrivenu obveznim zdravstvenim osiguranjem koja je potrebna za liječenje navedene bolesti, od bolničkog liječenja do potrebe sanitetskog prijevoza. Ne postoje posebni uvjeti koji pri tome trebaju biti ispunjeni, nego će navedene osigurane osobe zdravstvenu zaštitu koristiti na jednak način i pod istim uvjetima kao i hrvatske osigurane osobe.
 
Svakako zabilježite ove telefonske brojeve:
MARINA PUNAT – KONTROLNI CENTAR 24/7  +385 51 654 135
 
EPIDEMIOLOŠKA SLUŽBA KRK
Vinogradska 2b
51 500 Krk
+385 51 221 955
+385 51 880 540 
+385 091 125 7210
epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr

 
Praktični savjeti
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: