Doniramo sredstva i opremu

Marina Punat i Brodogradilište Puntu su drugu godinu zaredom pomogle u financiranju projekata koji svojim sadržajem podižu kvalitetu života i rada mještana Punta.
 
DONIRAMO SREDSTVA UDRUGAMA
Udruge su i ove godine imale priliku prijaviti sadržaje za dobrobit djece i mladih te mještana treće dobi, odgojno - obrazovne i sportsko - rekreacijske projekte za sve generacije, sadržaje za očuvanje okoliša i zaštitu mora, očuvanje autohtonog turizma i ponude, kulturno umjetničke projekte te projekte za razvoj poljoprivrede (mediteranske kulture).
Nakon ocjenjivanja pristiglih projekata, odabrani su oni koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Mještani Punta su kroz anonimnu anketu imali priliku dati svoj glas za najznačajnije projekte.
Marina Punat Grupa, u čijem su sastavu Marina Punat i Brodogradilište Punat, uručila je tako vrijedne donacije za pet najboljih otočnih projekata. Glasovima mještana, donaciju su dobili  Hrvatska udruga tata "Daddyhood Croatia" za Dadathlon Festival 2023., Udruga sopaca otoka Krka za manifestaciju "Dani sopila", zatim lovačko društvo “Orebica” Krk - lovačka jedinica “Jastreb” za program uređenja lovnog područja općine Punat te Udruga žena operiranih dojki „Nada - Rijeka“ za projekt prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, kao i Ogranak Matice hrvatske u Krku za izdavanje knjige „Štorije zi škafetina“ (Priče iz ladice).

Prošle su godine donacije dobile četiri udruge, od toga dvije za sportske projekte - mažoretkinja otoka Krka i karate klub Krk. Udruga Srcem za Punat je dobila potporu za projekt radionica robotike i 3D modeliranja za djecu od 7 do 15 godina, a osnovna škola iz Punta je dobila sredstva za književni kutak i stripoteku.

Marina Punat i Brodogradilište Punat planiraju i u narednim godinama izdvojiti sredstva za financiranje različitih udruga i sportskih klubova u kojima su uključena posebno djeca i mladi te žitelji naše općine.


  

DARUJEMO MEDICINSKU OPREMU
Grupacija osim toga pomaže lokalnim medicinskim ustanovama doniranjem opreme. Tako je krčkoj hitnoj pomoći poklonila mobilni ultrazvučni uređaj za brzu dijagnostiku niza stanja u uvjetima pružanja prve pomoći na terenu. Ambulanta u Puntu je dobila vrijedan aspirator - uređaj za pomoć pri akutnim respiratornim problemima koji je donirala upravo Marina Punat.
Nabavljeni su i uređaji za terapiju kisikom. Šest koncentratora kisika donirano je za potrebe ambulanti Doma zdravlja otoka Krka. 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: