Pazite li kakva sredstva koristite na brodu?

Vjerujemo da i vi dijelite naše ideje vezane uz zaštitu okoliša, posebice mora. Redovita ispitivanja koja provodimo su pokazala kako je more u uvali vrlo dobre kvalitete i još uvijek čisto. Želimo da tako i ostane, stoga izbjegavajte koristiti bilo kakva sredstva, nego koristite samo deterdžente i zaštitna sredstva koja nose oznaku ekološkog proizvoda.

Objavljeno: 3. 8. 2018.
Održivost razvoja ogleda se u primjerenoj zaštiti okoliša. Zato je Marina Punat kao jedno od svojih osnovnih načela  poslovanja postavila posebnu brigu o zaštiti okoliša. Provodimo kontroliran nadzor nad tehnološkim procesima koji bi mogli ugroziti okoliš te nastojimo spriječiti nastanak bilo kakvih zagađenja. Posebna se briga vodi o moru, zato svaka tri mjeseca na zahtjev marine nadležni institut provodi ispitivanja kakvoće morskog dna, srednjeg sloja i površine mora.
 
Naše službe u svojem radu koriste sredstva koja su nisu štetna za okoliš, „ekološka“ kako ih volimo zvati  i za to posjeduju  valjane certifikate. To se pravilo njeguje i  kod korištenja boja, premaza za zaštitu opreme od soli ili sunca.
Klasični deterdženti nisu biološki razgradivi, svojom pjenom ometaju proces fotosinteze kao i izmjenu plinova u vodi te sadrže još uvijek veliku količinu fosfata, koji stimulira brzi rast fitoplanktona i pospješuju onečišćenje mora.
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe: