Prepustite brigu o brodu stučnjacima

Kako vaše plovilo spremno dočekalo hladnije dane, dobro je već sada razmišljati o kvalitetnoj pripremi broda za zimsko mirovanje.
Dobra priprema i briga tijekom zimskih mjeseci osigurava da vremenski uvjeti  i nekorištenje broda minimalno naštete vitalnoj opremi vašeg plovila. Na brodovima koji su smješteni na kopnu je vrlo važno pravilno konzervirati motore kako bi se osiguralo podmazivanje i zaštitili vitalni dijelovi od djelovanja niskih temperatura. Na niskim temperaturama akumulatori brže gube svoj kapacitet, iako miruju. Redovitim punjenjem i kontrolom spriječit će se njihovo samopražnjenje do granica oštećenja i ujedno produljiti vijek trajanja. Redovitim pregledom kaljuže kod brodova u moru, moguće je pravovremeno ustanoviti pojavu prodora vode  i na taj način spriječiti uništenje opreme i potapljanje broda. Dulje stajanje ventila u jednom položaju pogoduje nakupljanju kamenca i dovodi do blokiranja ventila.

U slučaju prodora vode  takav ventil neće biti moguće zatvoriti. Periodičkim otvaranjem i zatvaranjem ventila, sprječava se nakupljenje kamenca i blokiranje ventila. Redovito startanje motora/generatora kod brodova koji duže vrijeme miruju, znatno pomaže održati podmazanost svih vitalnih dijelova i smanjuje utjecaj vlage/kondenzata.

Sve te pripreme smanjuju mogućnost nastanka kvara onda kada budete htjeli isploviti na zasluženi odmor. Vodite računa o tome da na vrijeme naručite i dogovorite sve potrebne popravke na brodu jer kasnije brze intervencije nisu uvijek moguće.

Kontaktirajte Yacht Servis, rado će vam poslati personaliziranu ponudu.
 
footer-logo
Članice Marina Punat Grupe:
  • Marina Punat d.o.o.
  • Brodogradilište Punat d.o.o.
  • Marina Punat Hotel & Resort
  • Marina Commerce d.o.o.
  • Gajeta d.o.o.
  • Kvarner d.o.o.
  • Brodica d.o.o.