Adriatic marina


Marina Punat 50 years-02Prva hrvatska marina proslavila 50 godina postojanja

U turizmu postoje trendovi, postoji moda, a postoje i priče koje traju. Marina Punat, začetnica nautičkog turizma u Hrvatskoj, proslavila je ove subote, zadnjeg dana svibnja, svoj veliki 50. rođendan onako kako to i najviše priliči – velikom feštom zajedno sa svojim gostima.

Svečanost je započela pozdravnim govorima čelnih ljudi Marina Punat Grupe, a večer puna emocija nastavila se srdačnim druženjem u pravom mediteranskom nautičkom ozračju. Više od osam stotina gostiju marine, koji su u njoj pronašli drugi dom, podijelili su svoja sjećanja i uspomene na godine razvoja marine, iz male lučice za svega nekoliko brodova, u pravi nautički centar sjevernog Jadrana. Najvjernijim gostima s više od 35 godina boravka u Marini Punat dodijeljena su i posebna priznanja uz zahvalu što svoj entuzijazam prema moru i brodovima prenose i svojim unucima.

Goste su u ime domaćina pozdravili predsjednik Skupštine Marina Punat Grupe, g. Dragutin Žic te predsjednik uprave Marina Punat Grupe, g. Krešimir Žic i time na simboličan način označili ono što obilježava Marinu Punat – pedeset godina tradicije i stalno ulaganje u najmodernije tehnologije i dostignuća u području nautičkog turizma što garantira budućnost u samom vrhu svjetske ponude.

Da bi nautički doživljaj bio potpun, svečanom podjelom nagrada zaključena je također jubilarna 30. regata Croatia Cup, koja je održana od 30. do 31. 5. Ova regata još je jednom potvrdila Kvarnerić kao savršeno mjesto za jedrenje.

Marina Punat je upravo ove jubilarne godine osvojila Zlatno sidro i ušla u nautičku obitelj svjetskih marina koje imaju ovu prestižnu nagradu. Na hrvatskoj strani Jadrana su samo 2 marine koje nose ovu zlatnu oznaku, dok ih je na cijelom Mediteranu svega petnaestak. Nagradu dodjeljuju Royal Yachting Association, ICOMIA (International Council of Bogdanov udruga) i British Marine Federacija već više od 25 godina. Pet zlatnih sidara je maksimalan rezultat koji potvrđuje da je Marina Punat u samom vrhu po svim ključnim pokazateljima što ih ova nezavisna kuća mjeri te svojom uslugom može stati uz bok najboljih svjetskih nautičkih odredišta.

Fotografije možete preuzeti ovdje.