Adriatic marina

marina 10 2015Prije nadolazećih zimskih mjeseci određen dio plovila će biti smješten na kopnu. Brodove u moru vlasnici neće koristiti kroz dulje razdoblje.

Evo što svakako ne smijete propustiti učiniti prije dizanja broda i prije odlaska iz marine: isključite struju 220V i glavni prekidač akumulatora. Zatvorite ventil na plinskim bocama kao i ventile goriva na tankovima te ventile mora (kingston). Aktivirajte sistem za automatsko gašenje vatre – ukoliko postoji na brodu. Iskopčajte vodovodnu instalaciju, provjerite i zatvorite plinske boce. Pritegnite i pričvrstite jedrilje, jarbole, užad te spremite odbojnike (bokobrane), pomoćne čamce i ostalu opremu. Svakako provjerite jesu li svi prozori zatvoreni.

Vrlo važno za plovila smještena na kopnu: odspojite (-) klemu s akumulatora ako na brodu nećete boravi duže vrijeme. Prije dizanja plovila na kopno preporučujemo isprazniti crni tank. Podsjećamo da je ovo usluga koju Marina Punat pruža bez naknade, uz prethodnu najavu i za vrijeme dok je plovilo u moru.

Dogovorite pražnjenje crnog tanka telefonski na 00385 (0)51 654 111 ili putem adrese support@marina-punat.hr